Ellophatták az Evernote-felhasználók adatait

Vágólapra másolva!
Ismeretlen hackerek behatoltak az 50 milliós felhasználói tábort kiszolgáló Evernote jegyzetalkalmazás szervereire, és személyes adatokhoz fértek hozzá. A cég szerint a jelszavak titkosítása jól működött, mégis jelszócserét javasol.
Vágólapra másolva!

Jelszavuk megváltoztatására kérte felhasználóit az Evernote nevű online jegyzetalkalmazás üzemeltetője, miután a cég szervereit hackerek törték fel - írja a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

A behatolók személyes adatokhoz, így felhasználónevekhez, e-mail címekhez és titkosított jelszavakhoz is hozzáférhettek. A titkosítás ellenére, a biztonság kedvéért kéri az Evernote a jelszavak megváltoztatását.

Arra egyelőre semmilyen jel nem utal, hogy a tárolt tartalmakat vagy fizetéssel kapcsolatos információkat megszerezhettek volna - állítja a kaliforniai vállalat a BBC beszámolója szerint. Az Evernote-nak világszerte 50 millió felhasználója van

Az utóbbi időben a legnagyobb technológiai cégek közül is több hasonló akciók célpontja volt. A Twittert egy hónapja törték fel, az az eset 250 ezer felhasználót érintett. Egy hete a Facebook számolt be arról, hogy több munkatársának laptopját feltörték. A támadássorozat háttérben kínai hackereket sejtenek.