Vágólapra másolva!
Facebookozni és képet nyomtatni is tud majd az új androidos Polaroid kamera. Az idei nyarat még ki kell bírnunk nélküle, jövőre kerül a boltokba.
Vágólapra másolva!

Az idei nyarat még mindenki kénytelen lesz a telefonjával végigfotózni, jövőre azonban piacra kerülhet a megosztható digitális fotókat és kinyomtatott képeket is előállító Socialmatic kamera. A készülék a Polaroid márkaneve alatt fog napvilágot látni, ám a készítői csak a nevet licencelik, a fejlesztéshez nincs köze az egy ideje gyengélkedő patinás cégnek.

A megosztás minden formáját támogatni fogja a Socialmatic kamera Forrás: Socialmatic



A Socialmatic kamera digitális gépnek sem lesz utolsó: 16 gigabájtnyi memóriával fog rendelkezni, de a képeket wifin és mobilneten keresztül is fel tudja majd tölteni. A készülék további specifikációja egyelőre nincs kész. Gyanús azonban, hogy a tanulmányrajzok mindegyikén szerepel vagy egy, a kamerából kilógó nyomtatott papírkép vagy a Polaroid által kifejlesztett Zink technológia logója. Ehhez a nyomtatási módszerhez speciális papírra van szükség, amire tintapatron használata nélkül lehet nyomtatni.

A Socialmatic kamera nem csak a Polaroid kamerákból fog meríteni. A megosztási funkciói, illetve a fotókra helyezhető filterek inkább az iPhone-on és androidos okostelefonokon futó Instagram fotós alkalmazáshoz teszik hasonlóvá. A kamerán az Android operációs rendszer fog futni, így a vásárlók nem csak a Socialmatic saját fényképező alkalmazását használhatják majd rajta, hanem bármelyiket az okostelefonokra megírt kameraprogram közül.