Feltörte a börtön rendszerét a lecsukott hacker

Vágólapra másolva!
Egy hitelkártyaszámok ellopásáért lecsukott fiatal hacker egy londoni büntetésvégrehajtási intézet informatikai tanfolyamáról törte fel az egész intézmény számítógépes rendszerét.
Vágólapra másolva!

A korábban nagy lábon élt Nicholas Webber egy London déli részén fekvő, C-kategóriás, fiatalkorúak börtönében 2011-ben kezdte meg büntetésének letöltését. A biztonsági szoftvereket fejlesztő Sophos cég blogja szerint azonban Webber a rácsok mögött sem töltötte nyugodtan az idejét: a hacker sikerrel jelentkezett az intézmény belső informatikai képzésére. Számítógéphez jutva a fiatal hacker azonnal képes volt feltörni az intézmény belső nagyszámítógépét a tanfolyami PC-ről. Ugyanakkor a börtön szóvivője elmondta, hogy ezzel Webber nem sokra ment, mivel a rendszer a külső internettől teljesen elkülönítve működik, és semmilyen személyes információt nem tárol. A börtön vezetése szerint a feltörésre még 2011-ben került sor.

Nicholas Webbert négy évvel ezelőtt, tizennyolc éves korában tartóztatták le, mivel GhostMarket.net néven egy olyan kiberbűnözői fórumot működtetett, amelyen lopott hitelkártyákkal kereskedett mintegy nyolc és félezer internetes bűnöző. A brit hatóságok becslései szerint az oldal felhasználói mintegy kétmilliárd forintnak megfelelő összeget loptak el elektronikus úton mintegy hatvanötezer bankszámláról, amelyek a világ különböző országaiban működnek.