Újabb szolgáltatásokat zár be a Google

Ingress, a Google játéka, augmented reality
Vágólapra másolva!
Július elsejétől a Google Reader/Olvasó nevű, hírportálok és blogok RSS-hírcsatornáinak követését biztosító szájt bezárja kapuit, de kevésbé ismert szolgáltatásokat is megszüntet a keresőcég a nyáron.
Vágólapra másolva!

A Google ezt szerdán éjjel jelentette be hivatalos blogján, ahol bejelentette, hogy a 2011-ben elindított "nagytakarítási" projektje keretében a feleslegessé vált, nem elég népszerű, vagy egy másik funkcióval párhuzamosan létező szolgáltatásait megszünteti a cég hatékonyságának növelése érdekében.

A tisztogatás legújabb áldozata a Google Reader, magyar nevén Olvasó nevű szájt, amelyen honlapok RSS-hírcsatornáira lehet feliratkozni, így azok friss tartalmai között egyszerűen lehet tallózni, a konkrét szájt felkeresése nélkül is. A vállalat közlése szerint azért zárja be a Readert, mert annak felhasználói száma jelentősen lecsökkent. Bár a 2005-ben elindult szolgáltatás elég fapados volt, a nagy tartalomfogyasztók, így például az újságírók körében is nagyon népszerű volt.

Forrás: [origo]
A Google Reader a nagy hírfogyasztók kedvence volt

gy nem meglepő, hogy a közösségi oldalakon máris kezdeményezések indultak a szolgáltatás megmentéséért, bár például a Feedly.com nevű szolgáltatás képes kiváltani funkcióit, és automatikusan át is veszi a már felvett hírcsatornákat róla. Ennek üzemeltetői a Google hírének bejelentésére sávszélességet és szerverkapacitást bővítettek.

A bezárásra ítélt szolgáltatások között van még a június elsején elköszönő Building Maker, amellyel a Google Föld és Térkép szolgáltatásokhoz lehetett épületmaketteket készíteni. Április végén megszűnik a Cloud Connect nevű szoftver is, amely lehetővé tette a Microsoft Office-ban készült fájlok automatikus lementését a Google Drive-ra, funkcióit a Google Drive kliensszoftver veszi át. A megszűnő szolgáltatások teljes listája itt olvasható.