Az asztal felett lebeg a szuperegér

Vágólapra másolva!
Nem csak hihetetlenül jól néz ki, de a csuklófájással járó ínhüvelygyulladás megelőzésében is segít a mágneses lebegő egér.
Vágólapra másolva!

Rendkívül mutatós és futurisztikus egeret mutatott be a prágai Kibardindesign. A “Denevér” névre hallgató eszköz ránézésre tényleg olyan, mintha Batman eszköztárából csenték volna. A készülék működése a lehető legegyszerűbb módon van megoldva, egy mágneses alap felett lebeg a szintén mágnesekkel felszerelt egér.

Futurisztikus külső Kibardindesign


Habár az egeret egy designstúdió készítette nem csupán formatervezési képességeik demonstrálására volt a cél, szerették volna a számítógépezők életét is könnyebbé tenni. Az egérhasználat olykor komoly betegségek kialakulásához vezethet, mint a Carpalis alagút-szindróma, amely a csukló túlzott megterhelésével alakulhat ki. A betegség során a kéztőalagútban futó ideget összenyomják a környező szövetek, zsibbadást, fájdalmat okozva.

Csuklókímélő design Kibardindesign


A tervező Vadim Kibardin egyelőre prototípusként mutatta be az egeret, amely fekete és fehér színben készült el. A cég honlapján található leírás szerint azonban már folyik a piackutatás és a tesztelés, így az is elképzelhető, hogy hamarosan mindannyian kicsit Batmannek érezhetjük magunkat munka vagy játék közben.