Távozik a SimCity játék kiadójának vezetője

2013.03.19. 14:18

Nem sokkal a SimCity nevű városépítős kultuszjáték nem éppen zökkenőmentes piacra dobását követően lemondott vezérigazgatói posztjáról az Electronic Arts videojátékfejlesztő cég első embere. Elemzők szerint John Riccitiellónak nem a játék internetes funkciói körüli botrány került az állásába.

Hat év után levélben mondott le az Electronic Arts vezérigazgatója, John Riccitiello, aki 2007-ben lett az Electronic Arts vezérigazgatója, leváltva a világ egyik legnagyobb videojátékgyártóját tizenhat éven át vezető Larry Probstot. Riccitiello az alkalmazottaknak küldött belső körlevelében úgy fogalmazott, felelősséget kell vállalnia azért, hogy cége nem az elvárt módon teljesít. Lemondását leginkább azzal indokolta, hogy az Electronic Arts az idei pénzügyi évben előreláthatólag a tervezettnél rosszabbul teljesít, amiért levele szerint "száz százalékban felelős". Riccitiello március 30-ig marad az EA vezetője, helyét pedig Larry Probst veszi át az átmeneti időszakban, amíg a cég új vezérigazgatót nevez ki.
 

Nem az ufók tehetnek rólaForrás: EA Games


Az EA sajtósai azonnal reagáltak a lemondást a SimCity internetes funkcióival kapcsolatos botránnyall párhuzamba hozó cikkekre, mondván annak nincs köze a vezérigazgató távozásához. Azt azonban már nem vitatják, hogy a városszimulátor új epizódjának indulásával gondok voltak. A cég ezért most minden olyan felhasználónak, aki március 26 előtt töltötte le vagy vásárolta meg a játékot felajánl még egyet az EA által forgalmazott programok közül. A listában olyan régebbi sikerjátékai találhatóak, mint a Battlefield 3, a Mass Effect 3, a Need For Speed: Most Wanted, de olyanok bekerültek, mint a Plants vs. Zombies vagy a Bejeweled 3.

A SimCity vásárlóinak zömének leginkább azzal volt gondja, hogy a SimCity használatához folyamatos internetes kapcsolatra van szükség, ám a játékosok kiszolgálására beállított szerverek nem bírták a rohamot. A túlterhelés miatti kényelmetlenségeket azóta az Electronic Arts már kiküszöbölte, megynyugtatva mindenkit, hogy a jövőben nem lesznek fennakadások a szolgáltatásban. A játékosok ennek ellenére megtalálták a módját, hogy teljesen offline is játszhatóvá tegyék az elvileg kizárólag online működő programot.