Először bukkant fel a legdrágább legófigura

lego arany
Vágólapra másolva!
Háromszázezer forintért lehet megvenni az ötezer darabos limitált kiadású aranyszínű legófigura egy példányát. Korántsem ez a legdrágább játék, a Millenium Falconért százezreket kérnek.
Vágólapra másolva!

A Karcsi és a csokigyár ihlethette meg a Lego vezetését, amikor a cég tizedik minifigura sorozatával kiadtak egy szuperritka figurát is - adta hírül a Kockamánia blog. A Mister Gold nevű legóemberből csupán ötezer darab készült. A figurát rejtő zacskókat találomra szórták szét a világ különböző legóboltjaiba tartó szállítmányokban.

Egyre-másra bukkannak fel a Mister Gold figurák Forrás: Lego



A Mister Gold figurákat rejtő minifigura csomagok február vége óta kaphatók, ám egészen április közepééig kellett várni, hogy az első limitált szériás legóember feltűnjön. Most viszont rögtön kettő is megjelent az Ebay nemzetközi piactéren, ráadásul ugyanattól az eladótól. Az ezer feletti pozitív értékeléssel rendelkező német legókereskedőnél a 870-as és a 865-ös számú figurát lehet megvásárolni. A limitált szériás figura ára több mint borsos. A licit 999 euróról, azaz körülbelül 300 ezer forintról indul. Legórajongók próbálkoztak már alacsonyabb árajánlatokat adni, de eddig mindegyiket elutasította a figurát áruló ebayező.

A Millenium Falcon a legdrágább hajó a galaxisban

Az ár nem egyedülállóan magas, több olyan készlet van, amelyeket a gyűjtők nagyon nagyra értékelnek, és emiatt csillagászati árakon cserélnek gazdát. A Legopicture blog 2012. nyári összeállítása szerint a Szabadság szobor 83 centiméter magas legó modelljéért kérnek a legtöbbet, ezért 3500 dollárt kell kifizetnie a szoborra vágyó gyűjtőnek. A dobogó második helyén a 2007-ben kiadott Millenium Falcon készlet található, ami közel 2800 dollárt ér. A harmadik hely pedig ismét egy műemléké, a 3428 darabból összerakható Lego Eiffel-torony valamivel több mint kétezer dollárt kóstál.

A második legdrágább legókészlet a Millenium Falcon Forrás: Stick Kim (Flickr CC-BY-SA)



A legdrágább elem azonban még ezek között a készletek közt sem található meg. Ez egy egyszerű, dísztelen 4*2 méretű normál téglalap, amit a cég 1979 és 1981 között ajándékozott azoknak a dolgozóinak, akik 25 éve voltak Lego-alkalmazottak. A legóelem 14 karátos aranyból készült és 14450 ezer dollárba kerül. A ritka darabról tudósító Kotaku blogbejegyzés azt is hozzáfűzi, hogy az arany legókocka szabványos méretű, így akár játszani is lehet vele.