Az Asztallal indulhat az új Windows

Vágólapra másolva!
Egy kiszivárgott programkód vizsgálatai szerint a Windows 8.1-es verziójában nem lesz kötelező a teljes képernyős új kezelőfelülettel indulnia a rendszernek, közvetlenül a hagyományos Asztalra is érkezhet a felhasználó a bekapcsolás után. A Start menüt úgy tűnik, továbbra sem élesztik újra.
Vágólapra másolva!

Mint arról saját korábbi tesztünkben is beszámoltunk, egy radikális húzással a Microsoft teljesen kiirtotta a Windows 8-ból a korábbi Windowsokban tizenhét éven át alkalmazott Start menüt. Bár a korábbi felület, így az Asztal és a Tálca megmaradt az új rendszerben is, a Windows 8 alapból egy új, teljes képernyős, applikációkat és programokat felvonultató felületével indul.

A hamarosan megjelenő Windows 8.1-es frissítés kiszivárgott kódját kutatva a My Digital Life technológiai híroldal fórumozói bizonyítékot találtak arra, hogy a következő frissítésben a rendszer engedni fogja az új főképernyő átlépését a rendszerindításnál. Ezt a lehetőséget azonban külön kell kiválasztani majd a beállítások között.

Forrás: AFP/Getty/Mario Tama
Érintőképernyőn hasznos, egérrel és billentyűzettel kevésbé praktikus az új indítófelület

A Start menü azonban az eddigi információk szerint nem fog visszatérni, a Microsoft egyelőre ragaszkodik ahhoz, hogy mindenkit átszoktasson az új kezelői felületre, így az új opció csupán részleges visszavonulást jelent a vállalat részéről. A Windows 8-ban egyébként jelenleg is vissza lehet állítani a korábban megszokott felületet, és a Start menüt is, ehhez azonban külsős fejlesztésű alkalmazások szükségesek.