Versenyeznek a geekekért a Szilícium-völgyi prostik

2013.04.18. 07:59

Kockafejek számára vicces frázisokat tartalmazó pólókban parádéznak, és közösségi oldalakon futó kampányokon népszerűsítik magukat az it-ipar fellegvásában tevékenykedő szexmunkások, hogy magukhoz csábítsák a térségben élő gazdag, de magányos geekeket.

"A geekek jobb szeretők" és hasonló feliratokat tartalmazó pólókban feszít, és bannereken is hirdeti szolgáltatásait egy Josephine-ként nyilatkozó prostituált, hogy a technológiai ipar fellegvárának tekintett Szilícium-völgyben dolgozó magányos, többnyire fiatal programozók és egyéb számítógépes fejlesztők figyelmét felkeltse - derül ki a CNN amerikai hírcsatorna összeállításából.

Bár tevékenysége San Franciscóban sem legális, Josephine magát kisvállalkozónak tekinti, aki ezért ugyanolyan internetes hirdetési szolgáltatásokat vesz igénybe, mint amelyekkel egyébként vállalkozások is népszerűsítik magukat.

A Szilícium-völgy mágnesként vonzza a szexmunkásokat

Mivel a technológiai ipar legfontosabb központjában egy tipikus városnál nagyobb számban fordulnak elő pénzes, de barátnő vagy feleség nélkül élő férfiak, a régió mágnesként vonzza a szexmunkásokat. Egy, a CNN-nek Karen néven nyilatkozó hölgy szerint nem csupán prostituáltakról van szó, egyesek ugyanis csak masszázst vállalnak, mások csak kísérgetést vállalnak, vagy szigorú dominaként bánnak a fizető ügyféllel.

A CNN-nek nyilatkozó szexmunkások 350 és 500 dollárt, vagyis 80-100 ezer forintnak megfelelő összeget is megkereshetnek egy Szilícium-völgyi vezető beosztású dolgozótól, így nem csoda, ha egyre többen próbálnak ilyen jellegű munkával pénzt keresni a régióban.

Jól jön egy kis mellékes

Saját honlapot működtet, és teljesen nyíltan tevékenykedik a dús idomokkal rendelkező Kitty Stryker, aki a tévécsatorna portálja számára magát "steampunk kurtizánként" írta le. Stryker egyébként főállásban maga is egy helyi startup cégnél dolgozik közösségi médiával foglalkozó menedzserként.

Forrás: Kitty Stryker
Kitty Stryker egyik szerepjátékos szolgáltatásának promóciós fotója

Elmondása szerint másodállásának népszerűsítéséhez teljesen ugyanazokat az internetes eszközöket használja, amelyeket munkahelyén a cégek esetében is alkalmaz. Például a Hootsuite nevű  alkalmazással egy helyen kezeli összes közösségi oldalát, online befolyását pedig a Klout nevű szolgáltatással monitorozza folyamatosan.

Erről maradsz le, ha nem fizetsz!

A Siouxsie Q álnéven pénzért online vetkőző kolléganője saját podcastot üzemeltet, de Tumblr, Facebook, Twitter, és Instagram-oldalai is vannak a hagyományos két honlapján felül, a hívásokat pedig Google Voice-on keresztül bonyolítja - írja a CNN.

Siouxsie módszere az, hogy élőben közvetített, a nézők számára interaktív vetkőzéseiről fotókat készít, amiket a Twitterjén publikál, melynek követői így folyamatosan láthatják, miből maradnak ki. Saját bevallása szerint minél többet tweetel, annál többen lépnek be a fizetős online sztriptízszobájába.

Forrás: Siouxsie Q

Siouxsie Q csak keveset mutat meg magából ingyen

A Karen néven nyilatkozó prostituált szerint a szexmunkások között nagyon komoly verseny megy azért, hogy megkaparintsák egymástól egyik vagy másik pénzes geek ügyfelet. Ő saját bevallása szerint egy évtized alatt San Joséban mintegy egymillió dollárt, tehát több százmillió forintnak megfelelő pénzt tudott megkeresni, de tudomása van olyan kolléganőkről, akik ingatlanokat vásároltak így szerzett jövedelmükből.

Amikor a prostik értékelik a kuncsaftot

San Joséban egyébként viszonylag enyhe bűncselekménynek számít a prostitúció, általában csak azokban az esetekben lépnek fel a hatóságok keményen, ha az ügyben kiskorú személy is érintett. Egy helyi rendőrtiszt szerint azonban kockázatot jelent, hogy a szexmunkások az online leadott rendelések nyomán nem mindig lehetnek tisztában azzal, ki is valójában a kliensük.

Josephine a CNN-nek elmondta, hogy már béta verzióban működik egy olyan szolgáltatás is, amelyben a szexmunkások értékelhetik egymás közt a kuncsaftokat, pedig korábban csak az ellenkezőre volt példa.  Josephine és Kitty Stryker magukat ugyancsak kocka beállítottságúnak vallják, akiknek számos közös érdeklődési körük van Szilícium-völgyi ügyfeleikkel, például képregényrajongók és érdekli őket az internet is, és ők is nézik a Trónok harcá-t.