Bill Gates szerint frusztráltak az iPad-tulajok

Vágólapra másolva!
A Microsoft visszavonult társalapítója szerint rengeteg felhasználó elégedetlen iPad táblagépével, mert az túl bonyolult, és sok feladatra nem alkalmas. Számukra a Windows 8-at futtató, univerzális táblagépek lehet a megoldás Bill Gates szerint. 
Vágólapra másolva!

Gates erről hétfőn az amerikai CNBC hírcsatorna egyik műsorában beszélt. A Microsoft mára háttérbe vonult, és jótékonykodással foglalkozó korábbi vezetője szerint az Apple táblagépét kínszenvedés használni, mivel nem lehet rajta rendesen gépelni, nincs rajta Office, ezért nem lehet rajta rendes dokumentumokat létrehozni. A szoftveróriás társalapítója úgy véli, hogy a Windows 8 egyesíti a hagyományos számítógépek és a táblagépek előnyeit, amellyel előnybe került az Apple-lel szemben.

Gates szerint a hagyományos PC-ket leváltó, következő generációs eszköznek nem az iPad, hanem a társaság Surface és Surface Pro nevű, Windows 8-at futtató táblagépe számít. Ez ugyanis egyesíti a táblagépek könnyű hordozhatóságát a számítógépek teljes funkciós tudásával.

Forrás: Microsoft
Bár alig veszik, Gates szerint a Surface jobb az iPadnél

Egyelőre az eladási számok nem tükrözik Bill Gates véleményét, mivel - a Magyarországon egyébként nem kapható - Microsoft Surface RT és Surface Pro táblagépekből összesen legfeljebb kétmillió darabot adhatott el a cég az első negyedévben, míg ugyanennyi idő alatt az iPadekből több mint 19 millió darab fogyott.