Kémkedésre buzdít Mesterházy iPhone-appja

Vágólapra másolva!
A héten megjelent Mesterházy Attila MSZP-elnök személyes iPhone-alkalmazása, amelyet immár a politikus honlapján keresztül is el lehet érni. A program azt tudja, amit kell. Nem többet, nem kevesebbet, bár, ha letöltjük, kémkedhetünk az MSZP-nek.
Vágólapra másolva!

Mesterházy igazi européer, hiszen a magyar politikusok közül elsőként jött ki saját telefonos alkalmazásával. Ez nem Mesterházyt, hanem a magyar politikát jellemzi jól, hiszen a világ szerencsésebb felén a politikusok már jó öt éve használják az okostelefont a választókkal való kapcsolattartásra.

A vörösben izzó program Mesterházy Attila államférfihoz illő kacifántos aláírásával fogadja a lelkes MSZP-rajongókat, majd rögtön a pártvezér szorgos munkanapjairól szóló híreket olvashatjuk. A híreket persze minden közösségi oldalon megoszthatjuk, de semmivel nem ad személyesebb vagy több tartalmat, mint az egy okostelefonos alkalmazástól elvárható lenne. Megtaláljuk benne a pártvezető közelgő programjait, videókat nézhetünk a szerepléseiről, és elolvashatjuk a politikus életrajzát.

Az egyelőre csak iPhone-on elérhető alkalmazás egyébként semmivel sem tud többet, mint általában a politikusoknak szánt telefonos program. Interaktivitás vagy lokalizáció nem nagyon van benne, ha azt nem számítjuk, hogy jelentkezhetünk aktivistának, levelet írhatunk Mesterházynak vagy kémkedhetünk az MSZP-nek. Ahogy a program ismertetőjében írják: "Ha olyan információra bukkansz, amit érdemes megosztani a többiekkel, az alkalmazással elküldheted azt Attila csapatának." Ezt a funkciót persze a legtöbb amerikai vagy nyugat-európai politikusi alkalmazás már tudja, így ezzel sem tűnik ki a mezőnyből.

Azt nem értjük, hogy miért pont csak iPhone-ra készült az alkalmazás, hiszen például iPadre telepítve csak kinagyított módban lehet használni, így viszont elég rosszul festenek mind a fotók, mind pedig a szöveges tartalmak.