Már PC-ről is működik a Viber

viber desktop
Vágólapra másolva!
Mostantól a nagyi is elérhet nettelefonon: a Skype legnagyobb riválisának számító Vibert nem csak okostelefonról, hanem számítógépről is lehet használni. Ott a szájt videotelefonálást is lehetővé tesz.
Vágólapra másolva!

Az összes fontos okostelefonos platformra elérhető Viber a Skype-hoz hasonló szolgáltatásokat nyújt. Népszerűségét annak is köszönheti, hogy elég mélyen beépül az okostelefonokba, így hagyományos telefon helyett kényelmesen lehet vele internetes hívásokat bonyolítani, vagy az SMS-t kiváltó üzeneteket küldeni.

A Viber használata azonban mostanáig csak az okostelefont használók kiváltsága volt, mostantól azonban Windowsra és Mac OS X-re is letölthető Viber for Desktop néven. Ezzel a Vibert használók olyan ismerőseikkel is tudnak beszélni, akik nem használnak okostelefont, de van számítógépük. A regisztrációhoz továbbra is szükség van okostelefonra.

Forrás: Viber

Az új, számítógépes kiadás mellett a Viber kliensprogramjából iOS-re, Androidra és Blackberry-re is megjelent a Viber 3.0-s verziója. Míg az okostelefonos változattal csak internetes hanghívás és üzenetküldés lehetséges, a számítógépes verziók közt videohívást is bonyolíthatnak a webkamerával rendelkező felhasználók, akik a mobilon felvitt kontaktlistájukat is elérhetik a számítógépen.