Hamar érkezik a Nokia új csúcsmobilja

nokia 925
Vágólapra másolva!
Szuper minőségű kamerája és nagy képernyője, valamint nagy kapacitású akkumulátora van a legújabb finn csúcsmobilnak, a Lumia 925-nek. Várhatóan olcsóbb lesz az iPhone-nál.
Vágólapra másolva!

Csupán tavaly decembeben került a boltokba, de máris utódot kap a Nokia csúcsmobilja, a Lumia 920. Az új készülék a 925-ös típusjelet kapta, és tulajdonképpen az előző, továbbra is gyártásban maradt modell feljavított változata. Az előd készüléket ugyanis sok kritika érte tömege miatt, ezért az utód 46 grammal könnyebb lett, és 2,2 milliméterres vékonyabb is a 920-as modellnél, amelynek tesztjét itt olvashatja.

Forrás: Nokia

A készülék 4,5 colos képernyője 1280x768 pixeles felbontást használ, amelynél már vannak jobb minőségű modellek, de még így is jó minőséget biztosít. Ráadásul új generációs Gorilla-üveg óvja a karcolásoktól, és kesztyűben is lehet használni. A működés gyorsaságát kétmagos, másfél gigahertzes mobilprocesszor és 1 gigabájt memória szolgálja, az adatokat 16 gigabájtos háttértárra lehet menteni, bár a Vodafone számára készül egy 32 gigabájtos verziója is a készüléknek.

A telefon extrájának a 8,7 megapixeles PureView kamera számít, amelyet optikai képstabilizátorral és nagy fényerejű lencsével is elláttak, így kedvezőtlen fényviszonyok között is jó minőségű felvételeket készít. A kézremegést kompenzáló stabilizátor a 1080p felbontású videók rögzítésekor is használható.

Forrás: Nokia

A Windows Phone 8 operációs rendszert futtató okostelefonhoz a Nokia ingyenes, offline módban is használható térkép-, és navigációs szoftvere is jár. A Nokia honlapján lévő tájékoztató szerint a készülék nettó 470 eurós, vagyis 140 ezer forint körüli áron fog a boltokba kerülni nyáron.