Egy terabájtnyi tárhelyet ad a Flickr

Vágólapra másolva!
Egy terabájtra növelte a felhasználók rendelkezésére álló tárhelyet a Yahoo a Flickr képmegosztó szolgáltatásban. A több százezer kép tárolásáér nem kell fizetni, csak a reklámmentesség és a részletes statisztika kerül pénzbe.
Vágólapra másolva!

A Facebook új nagyképes profiloldalára és az 500px nevű divatos fotómegosztóra hasonlít a Flickr új dizájnja. A Yahoo tulajdonában levő képmegosztón kattintások nélkül, egy képfolyamon végiggörgetve lehet végignézni egy fotós összes képét. Az oldal nem csak külsejében újult meg, több tárhelyet ad ingyenes felhasználóinak.

Mindenhol kép van az új Flickr oldalon Forrás: [origo]



A felhasználók mostantól egy terabájtnyi tárhellyel gazdálkodhatnak. Ez még tíz megapixeles képekből is több százezer fotó tárolására elég. Még egy sokat fotózó család is nehezen tud megtölteni ekkora tárhelyet. Aki azonban kifut a helyből, az vásárolhat végtelen tárhelyet kínáló profi csomagot.

A Flickr korábbi profi csomagja sokkal több korlátozást oldott fel, mint a mostani. Fizetni kellett például azért is, hogy a felhasználónak ne csak az utolsó száz képét lehessen megnézni. A mostani enyhítést az teszi lehetővé, hogy a Yahoo reklámokat fog megjeleníteni az ingyenes felhasználók profiloldalain. A megváltozott szabályozás mellett új Android app, és fejlettebb megosztási funkciók is érkeztek a redizájnnal.