Európába már el sem jut a Facebook-mobil

Facebook Home
Vágólapra másolva!
A HTC First nevű androidos mobil, amelyre gyárilag feltöltötték a Facebook Home képernyőjét, akkorát bukott Amerikában, hogy Európában már piacra sem dobja a gyártó.
Vágólapra másolva!

Mark Zuckerberg, a Facebook első embere áprilisban mutatta be a Home nevű fejlesztést, ami tulajdonképpen egy bizonyos androidos mobilokra telepíthető kezdőképernyő. A szoftver mélyen beépül a Google mobil operációs rendszerébe, és fejlesztőinek szándékai szerint a Facebook szolgáltatásainak kényelmes elérését biztosítja.

Az új fejlesztés azonban kedvezőtlen fogadtatásban részesült, a Home-ot gyakorlatilag senki sem szereti, mivel megnehezíti a telefon használatát, és fontos, gyakran igénybe vett funkciókat szorít háttérbe. A Facebook Home-ot gyárilat telepítették a HTC First nevű készülékre, ez a modell azonban annyira rosszul fogyott az amerikai boltokban, hogy a gyártó Európában már meg sem próbálkozik a készülék árusításával, legalábbis egyelőre - nyilatkozta a BBC-nek az EE nevű brit mobilszolgáltató cég.

Forrás: 9to5google

At All Things Digital hírportál úgy tudja, hogy az eredeti tervekkel ellentétben Franciaországban sem kerül boltokba a HTC First. Azt, hogy a készüléket vala is árulni fogják-e a kontinens mobilszolgáltatói, még nem tudni.

Az elmúlt hónapokban a tajvani mobilgyártótól számos felsővezető távozott a BBC beszámolója szerint. Bár a tajvani cég a legnépszerűbb készülékgyártók közé tartozott néhány éve, a tavalyi év folyamán bevételei a legalacsonyabbra estek vissza nyolc éven belül - noha az okosmobilok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A cég piaci részesedése is meredeken csökken.