Magyar pulitenyésztőnél járt Zuckerberg

puli Mark Zuckerberg és felesége, Priscilla Chan Antal Ferenc pulitenyésztőnél jártak
Vágólapra másolva!
A múlt héten kollégánk Budapesten futott össze vele, de csak utólag derült ki, hogy a Facebook alapítója egy kisújszállási pulitenyészetet keresett fel feleségével együtt.
Vágólapra másolva!

A 444.hu egy olvasója publikálta a Ludas Matyi pulitenyészet vezetője, Antal Ferenc Facebook-oldalán a Mark Zuckerberggel és feleségével pózol néhány közös fotón egy puli és egy komondor társaságában.

Antal Ferenc bejegyzése szerint Zuckerberg és neje amerikai pulis ismerőseik ajánlására kereste fel a kisújszállási tenyészetet. A Facebook alapítója két évvel ezelőtt vásárolt egy amerikai tenyésztőtől egy pulit: a Beast nevű állat egy ivartalanított nőstény, aki saját rajongói oldallal is rendelkezik.

Zuckerbergék a pulitenyészet munkatársaival Forrás: Antal Ferenc Facebook

A tenyészet vezetője szerint Zuckerbergék nagy érdeklődést mutattak a komondor fajta iránt is, ezért a Zöldhalompusztai komondor tenyészettel közösen egy fajtabemutatót is tartottak számára. A puli alapvetően egy terelésre tenyésztett kutya, amelyet manapság leginkább családi kedvencnek és jelzőkutyának használnak. Ezzel szemben a komondor eredeti feladata a nyáj őrzése volt, napjainkban főként területőrző feladatokat lát el.