Olcsóbb lesz a Windows RT

Vágólapra másolva!
Csökkenteni fogja olcsó táblagépekre szánt operációs rendszerének árát a Microsoft, hogy elősegítse a Windows RT-t futtató készülékek elterjedését.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg amerikai üzleti lap értesülései szerint a windowsos táblagépek gyártói a korábbinál olcsóbban licencelhetik majd a Windows RT-t, a Windows 8 mobilprocesszorokkal szerelt táblagépekre szánt változatát.

A Windows RT-t külön nem lehet megvenni, csak eszközzel együtt árulják, és abban különbözik a Windows 8-tól, hogy csak mobilprocesszorral szerelt eszközökön fut, hagyományos számítógépeken nem. Az eltérő alapokból adódóan az RT alatt nem lehet hagyományos windowsos programokat futtatni, csak a Windows 8-hoz készült appokat, bár a rendszer a legújabb Office gyakorlatilag teljes verzióját tartalmazza.

Bár az árcsökkentés mértéke nem ismert, az árcsökkentéstől a Microsoft azt várja, hogy a Windows RT-s eszközök olcsóbbá, ezáltal népszerűbbé válnak. A rivális Google Android szoftvert a gyártók a keresőcég feltételeinek elfogadása esetén ingyenesen használhatják, ezért létezik sok olcsó modell ezekből. Az Apple kizárólat saját maga által gyártott eszközökön kínálja az iOS szoftvert.