Justin Biebert kilövik az űrbe

Vágólapra másolva!
Az amerikai tinisztár is az utasa lesz Virgin Galactic luxusrepülőgépre hasonló, de űrugrásra is alkalmas légi járműjének. Vissza fog térni a Földre.
Vágólapra másolva!

Ezt a magát "világ első űrlégitársaságjaként" emlegető vállalkozás alapítója, Richard Branson jelentette be a Twitterjén. A 250 ezer dollárba, vagyis több mint 55 millió forintba kerülő út során Justin Bieber menedzsere, Scott Braun száz kilométeres magasságba fog eljutni. A Kármán-vonalnak nevezett határon az űrutazáshoz kapcsolódó legtöbb élmény már jelen van. Tisztán látszik a Föld görbülete, az ég színe már nem kék, hanem fekete, az űrugrás csúcspontján pedig 5-6 percig a súlytalanságot is megtapasztalhatják az utasok.

A Virgin Galactic már 2004 óta fejleszti magánűrrepülőgépét, amellyel való utazásra már többek közt az Alien-filmekből ismert Sigourney Weaver, Paris Hilton, illetve Ashton Kutcher és Leonardo DiCaprio amerikai színészek is befizettek már egy útra. Az űrugrásnak nevezett utazás során az űrrepülőgép nem áll Föld körüli pályára, az utasok pár percet töltenek el a súlytalanság állapotában.

Justin Bieber madridi koncertjén Forrás: AFP/Curto de la Torre

Jelenleg már a tesztelések utolsó fázisa zajlik, jövőre már várhatóan útnak indulhatnak rajta az első űrturisták. A leginkább luxusrepülőgépre hasonlító eszközt két pilóta vezeti, és egyszerre hat utast képes a Kármán-vonalon túlra szállítani. Az űrugráson a tervek szerint bárki részt vehet, akinek az egészségi állapota lehetővé teszi, hogy repülővel utazzon.