Az új Xbox játszik is az ember helyett

Microsoft, Xbox, E3 konferencia
Vágólapra másolva!
Megszűnik a Microsoft játékpénze, ellesi a trükkjeinket a konzol, minden játék filmszerűbb lesz. Az E3 játékipari szakkiállításon tucatnyi új Xbox One játékról esett szó.
Vágólapra másolva!

Tucatnyi érdekes, óriási felbontású szép játékra hívta fel a figyelmet a Microsoft az E3 játék-szakkiállításon tartott közel kétórás bemutatóján. A még idén érkező Xbox One konzol hardveréről már sok mindent meg lehetett tudni előre, most viszont az is világossá vált, milyen játékokat lehet karácsonyra a fa alá tenni.

Microsoft, Xbox, E3 konferencia Forrás: AFP/Robyn Beck

A játékgép ötszáz euróba, azaz körülbelül 150 ezer forintba kerül majd Európában. A gép novembertől 21 országban lesz kapható, azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hazánk közöttük lesz-e. Korábban kiszivárgott, és ma megerősített jó hír az is, hogy a Microsoft a saját virtuális pénze helyett egyszerű kártyás fizetést tesz lehetővé online szoftverboltjában. Akinek nagyon a szívéhez nőtt az Xbox 360, annak sem kell elkeserednie. A Microsoft kiadott egy felfrissített dizájnú, szupercsendes változatot a konzolból.

Intelligens versenykeresőt és másodpilótát hoz a Forza Forrás: Microsoft

Kalandokból és lövöldözésből nem lesz hiány az új konzoljátékokban. Az ismert háborús játékok majd mindegyikéből érkezik felújított verzió. Most már biztosra mondható, hogy a zombik nem csak az idei évet dominálták, de jövőre is róluk fog szólni minden. A Dead Rising 3 nevű, filmszerűen gazdag világgal rendelkező játékban egész hordákon kell keresztülharcolnia magát a játékosnak, hogy biztonságba kerüljön. Szerencsére barkácsolhat magának fegyvereket, ha nem elég hosszú a karja, megtoldhatja egy baseballütőre szerelt láncfűrésszel.

2013-nak is a zombi lesz a sztárja Forrás: Microsoft

A filmszerű látvány mellett hasonló sztorit kínál majd a teljes körű megfigyelésre épülő társadalomban dolgozó hacker kalandjait elmesélő Watch Dogs. A Quantum Break nevű játék, ami egy nagyon rosszul sikerült kísérlet utóhatásairól szól, pedig bármelyik pörgős akciófilmmel felveszi majd a versenyt.

Okosabb online funkciók jönnek

Az új generációs Forza autóversenyt sem csak azzal próbálják meg eladni, hogy szebben csúszik meg a napfény a kocsik fényezésén, és még inkább hasonlítanak a textúrák a bőrre vagy a szénszálas műanyagra. A játék újítása a driveatar nevű funkció, ami megtanulja a játékos vezetési stílusát. Jó ellenséges mesterséges intelligenciák helyett az játékosok más felhasználók döntéseit megtanuló avatárokkal vehetik fel a versenyt. És ha az avatárok nyernek, a gazdájuk még pontokat is kap a győzelem után.

A legózós játékélményt kereső Sparkot és Minecraftet játszhatnak Forrás: Microsoft

Az Xbox One-ra nem csak hagyományos, nagy költségvetésű, filmszerű sztorit elmesélő játékok lesznek. A világ egyik legismertebb teljesen szabadfogású, építkezős játékából, a Minecraftból természetesen készül Xbox One változat. De a Microsoft munkatársai bemutattak egy Project Spark nevű játékot is, amiben hangparancsokkal lehet létrehozni egy teljes világot, hogy aztán abban kalandozhasson a játékos.