Rendelhető a világ legjobb számítógépes széke

Vágólapra másolva!
Több monitort is a felhasználó szeme elé tart, és a kényelméről is gondoskodik a kanadai fejlesztésű szuperszék.
Vágólapra másolva!

Emperor néven dobta piacra saját fejlesztését a kanadai Modern Working Environment (MWE) Lab, amelyet kifejezetten profi, de legalábbis elég gazdag felhasználóknak szánnak. Az elektromotorokkal és hidraulikával mozgatott szék több irányba állítható, a 360 fokos forgatás már extra opció. A szék tervezője eredetileg azoknak szánta, akik munkájuk miatt sok időt töltenek monitorok bámulásával, de a leírás szerint játékra és szimulátorok futtatására is kiválóan alkalmas.

A felhasználó fölé magasodik a monitortartó Forrás: MWE Lab


A gép egy skorpiófarokra emlékeztető szerkezet segítségével ereszti a felhasználó szeme elé a monitortartót, amelyen akár három darab képernyő is helyet kaphat. A gyártó szerint a legtöbb, kereskedelmi forgalomban megvásárolható monitorral kompatibilis a rendszer, ezek beszerzése már a felhasználóra vár. A székhez természetesen tartozik a billentyűzet számára készült tálca, illetve az egér számára kialakított rész a jobb karfa előtt, a balkezesekre láthatóan nem gondoltak. A kényelmes munka érdekében a teljes szerkezet dönthető, és egy állítható lábtámasszal is rendelkezik, a bal karfánál egy italtartót is beépítettek.

Uram, ne a nőt nézze! Forrás: MWE Lab


A szék két változatban készül, az alapmodell Emperor 1510 csupán a széket, a működtetéshez szükséges eszközöket és a hangrendszert adja. Az Emperor 200 nevű luxusváltozat klimatizált bőrüléssel, LED-világítással, légszűrővel, beépített érintőképernyős irányítórendszerrel érkezik, a székhez kétféle Windows PC és egy Mac konfiguráció választható beépített számítógépként. A felszereltségnek megfelelően természetesen az ár is változik, az alapmodell átszámolva alig 1,3 millió forintba kerül, az extra változathoz csaknem 11 millióért lehet hozzájutni.