A magyar kócsag a legjobb

nagy kócsag, kócsagkamera, webkamera
Vágólapra másolva!
A tíz legjobb webkamera listájára felkerült a magyar kócsagok életét bemutató vértesi stream is. Nézzen nyugodtan bóklászó madarakat.
Vágólapra másolva!

A világ tíz legérdekesebb webkamerája közé került be a Pro Vértes Közalapítvány kócsagkamerája. A nagy felbontású képet sugárzó kamerán egy nagy kócsag család - egy marádpár és egy fióka - életét lehet nyomonkövetni.

Kócsagék összeálltak egy képre Forrás: Pro Vértes Közalapítvány



A világ minden pontjáról akadnak csodálói a Vértesben élő nagy kócsagpárnak és fiókájuknak. A madárcsalád életét bemutató webkamera bekerült a legizgalmasabb webkamerákat gyűjtő Earhcam tízes toplistája is. A listán nem a kócsagok az első maradak: egy lengyel halászsas-fészek is található az érdekes kamerák listáján.

Fésületlen képeket is mutat a kamera Forrás: Pro Vértes Közalapítvány



A magyar kócsagkamera a természet kegyetlen oldalát is megmutatja. A kócsagpárnak eredetileg három fiókája született, ám ketten elpusztultak az elmúlt hét viharos, jégesős időjárásának hatására. A kamera képe gyakran frissül, lehet követni ahogy az életben maradt kócsagfióka ismerkedik a világgal, illetve ahogy a felnőtt állatok járkálnak körülötte a nádasban.