Teljes értékű telefon az új okosóra

androidly okosóra
Vágólapra másolva!
Van akinek a mostani okosórák nyújtotta funkciók nem elegendőek, az ő számukra készül az Androidly.
Vágólapra másolva!

Az okostelefonok után valószínűleg az okosóra lesz a következő nagy technológiai szenzáció. Már most is léteznek ilyen termékek - például az Origón is bemutatott Pebble - de áttörést valószínűleg csak az hoz majd, ha a Google vagy az Apple is piacra dob egy ilyen eszközt.

A jelenleg kapható okosórák önmagukban csak a pontos időt tudják mutatni, extra funkcióikhoz egy okostelefonra van szükség, amellyel Bluetoothon kommunikálnak. Egy ilyen órával a telefonra beérkező üzeneteket lehet elolvasni, vagy például a zenelejátszást távvezérelni.

Karórának kissé robusztus Forrás: Facebook / Androidly

Sokan azt várnák el egy ilyen órától, hogy azok mindet tudjanak, amit egy okostelefon - vélik aaz első ilyen termék, az Androidly fejlesztői. Ez a termék ugyanis egy két colos kijelzővel szerelt, teljes értékű androidos okostelefon, amely csuklóra szíjazva viselhető, és telefonálásra is alkalmas. A fejlesztők szerint az óra minden a Google Play-ről letölthető alkalmazással kompatibilis, ez azonban merész kijelentésnek tűnik, mivel a telefonon még az Android több éves, 2.2-es verziója fut, bár az Angry Birds, a Gmail vagy a Facebook futtatásához ez is elég. A csuklótelefon emellett beépített GPS-e révén navigációra is alkalmas.

Divatkiegészítőnek még alkalmatlan Forrás: Facebook / Androidly

Hardvere nem túl izmos, ugyanis egy csupán 416 megahertzes processzor szolgálja ki a rendszert, kamerája csupán két megapixeles, a kijelző felbontása pedig 320x240 pixel. Alapból egy 8 gigabájtos memóriakártyát adnak hozzá, de egy új microSD kártya megvásárlásával akár 16 gigabájt adatot is lehet tárolni a készüléken. Az Androidly mindössze 256 megabájt memóriával van felszerelve, pedig a mai telefonokban már ennek duplája vagy négyszerese dolgozik. Ennél komolyabb hiányosság, hogy a karóra csak GPRS adatátvitelt támogat, gyorsabb, 3G vagy HSPA átvitelt nem, ezért például videók lejátszására csak wifin keresztül használható.

A kissé robusztus kivitelű óra már előrendelhető a cég honlapján nettó 230 dolláros, vagyis nagyjából ötvenezer forintos áron.