Elkészült a világ legjobb játékpuskája

Delta Six, kontroller, játék, puska
Vágólapra másolva!
Az ötvenezer forintos játékvezérlő valódi gépkarabélyként viselkedik, még fejbe is lehet vele csapni a virtuális ellenfeleket.
Vágólapra másolva!

Hamarosan kapható lesz az a kontroller, ami készítője szerint a legrealisztikusabb lőfegyver élményt nyújta lövöldözős játékoknál. A Delta Six nevű, valódi gépkarabélyra hasonlító játékirányító fejlesztője, David Kotkin korábban egy precíz vezérlést biztosító, de hagyományos kontrollert már kifejlesztett. Munkahelyét is otthagyta, hogy a világ legjobb, számítógépes játékokkal használható, fegyverre hasonlító vezérlőjét is megtervezhesse, mivel elégedetlen volt a boltban kapható típusokkal.

A Delta Six már nem csupán kiegészítő a meglévő kontrollerhez, hanem önálló, testreszabható termék, amely elvileg bármilyen konzollal és PC-vel használható.

Realisztikus külalak, a végtermék fehér lesz Forrás: https://www.thedeltasix.com/

A gépkarabélyt mintázó vezérlő moduláris, így mindenki saját ízlése és anyagi keretei között szabhatja személyre. Az alapmodell egy géppisztoly, ami puskatussal, csővel, hangtompítóval, távcsővel és gránátvetővel komoly gépkarabéllyá fejleszthető. A markolaton megtalálhatóak a mozgáshoz szükséges analóg és digitális irányítók, illetve a kontrollereken található gombok, de a beépített giroszkópnak köszönhetően a fegyver döntésével is irányítható a játék, de azt is érzékeli, ha használója a puskatussal vág oda a játékbeli ellenfélnek.

A puska azt is érzékeli, ha a játékos a szeme elé emeli a célzót, automatikusan a megfelelő nézetre vált, segítve a mesterlövészkedést. Emellett a vállhoz szorított puskatus a légzésre is figyel, realisztikusabbá téve a célzást. A fegyverbe rejtett motoroknak köszönhetően a puska visszarúg, ha elsütik, akárcsak egy valódi karabély. A tesztverziókban a tár kivételével és újra behelyezésével lehetett újratölteni a játékokhoz szánt fegyvert, a végleges példányokban azonban elég lesz alulról megérinteni a tárat ehhez, a könnyebb használhatóság végett.

A fegyver már előrendelhető a gyártó honlapján, ára akciósan 225 dollár, vagyis nagyjából ötvenezer forint, a szállítás azonban csak egy éven belül várható, ha a vezérlő tömeggyártása megkezdődik. Arról, hogy az ár pontosan milyen kiegészítőket tartalmaz, illetve azokat mennyiért lehet majd beszerezni egyelőre nincs információ. A bemutatódarab fekete, ám kereskedelmi forgalomba már fehér színben és narancssárga csőtoldalékkal kerülnek a kontrollerek, összhangban a játékfegyverekre vonatkozó szigorú szabályozással.