Valóságban is elkészítették Wolverine pengéit

Vágólapra másolva!
Valódi fegyvernek sem lennének utolsó az X-men filmek hősének ökléből kiugró pengék. Egy amerikai kovácsmester elkészítette a karmok használható verzióját.
Vágólapra másolva!

Először karton, aztán vékony acélból, végül pedig a penge kialakításához szükséges vastag acélból kell kivágni a Wolverine-karmokat. A feladat a videóban egyszerűnek tűnik, de mivel a hat karmot egyesével kell kikovácsolni, hőkezelni és megélezni, valószínűleg napok mentek el a munkával.

A kovácsmester nem egy hagyományos fújtatós műhelyben végezte el az élek kialakítását, hanem egy önmagában is érdekes indukciós üllővel dolgozott. A pengék formázása azonban így is kalapálással járt, ám a videó megóv minket a munka monoton részének végignézésétől. Végül az egyesével elkészített hosszú pengék egy alumíniumból készített, kézbe illő markolatot kaptak.

A videó a fegyver tesztjével zárul le. A kovácsmester egyik kollégája sörösdobozokat szeletel fel, cukkinit aprít darabokra pont úgy, ahogy a filmbeli Wolverine tenné.

Tony Swatton harminc éve gyárt fegyvereket különböző amerikai filmekhez. YouTube csatornáján meg lehet nézni, ahogy a Skyrim videojáték ork harcikalapácsát készíti el a valóságban, vagy a Trónok Harca sorozatból ismert Jaime Lannister kardját formálja meg.