A FarmVille atyja pereli a szexpartnerkeresőt

Vágólapra másolva!
A Bang With Friends nevű oldalt a facebookos játékokat fejlesztő Zynga jogászai perelték be védjegybitorlásért.
Vágólapra másolva!

A FarmVille-t és más, a Facebookon ismertté vált, de mostanra már a közösségi oldaltól függetlenül játszható webes játékokat kifejlesztő cégnek az ismerősök közül szexpartnerek keresését biztosító, több mint egymillió felhasználóval bíró app nevével támadt problémája.

A Zynga ugyanis többek közt Words With Friends, illetve Chess With Friends néven is működtet online játékokat, amelyek márkaneveit le is védette. Az év elején indult Bang With Friends ezek védjegyét használja jogtalanul a felperes szerint.

A Bang With Friends képviselője a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy ők is a médiából értesültek a Zynga keresetéről. Közlésük szerint technológiai cégként komolyan veszik a szellemi tulajdont, ám a perrel kapcsolatban csak akkor nyilatkoznak, ha készhez kapták a periratot.

A Bang With Friends elérését biztosító appot korábban az Apple eltávolította alkalmazásáruházásból, mert túl offenzívnek találta azt, de az androidos kiadása szabadon letölthető. A BBC-nek nyilatkozó jogász, Roland Mallinson szerint elképzelhető, hogy a per több kárt okoz a Zynga cég imázsának, mint amennyit a pornográfiával összeköthető, hasonló nevű app okozott.