Kicsomagolták az új Xboxot

Xbox one, 360
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A várhatóan karácsonyra megérkező új videojáték dobozának tartalmát a Major Nelson becenéven ismert Larry Hryb, a Microsoft Xbox Live részlegének vezetője mutatja be a cég blogjára feltöltött videón.

A felvételen az Xbox One limitált kiadásként elérhető Day One nevű kiadása szerepel, amelyet egyedi vezérlővel és csomagolással, bónusz digitális tartalmakkal fognak árusítani.

A csomag tetején a Kinect mozgásérzékelő szenzor új változata található, amely közelebb álló játékosokat is tud érzékelni. Jár a készülékhez egy mikrofonos fülhallgató a Skype és a multiplayer játékok használatához. Az Xbox 360-hoz képest javulni fog az online hívások kép-, és hangminősége. Az alapcsomag részét képezi egy olyan HDMI kábel, amely nem csak full-HD, de akár 4K felbontású videó átvitelére is hitelesítve van arra alkalmas tévékészüléken.

A bemutatóból kiderül, hogy az Xbox One már USB 3.0-s csatlakozókkal van felszerelve, HDMI-bemenetén pedig például kábeltévés beltéri egység jelét is tudja fogni, ez teszi lehetővé, hogy a videojátékból közvetlenül tévéműsorra válthasson a játékos. Külön bemenet szolgálja ki az infravörös vevőt, amely a tévé vagy lejátszóeszközök távirányítóinak jeleit képes átvenni. Van a konzolon még egy optikai hangkimenet a hangrendszert használók számára.

Az Xbox One konzol Forrás: Xbox One