Infravörös fényforrással és hangszóróval felszerelt babafigyelő kamerát tört fel egy hacker Amerikában. A támadó szidalmakkal árasztotta el a kamera mellett alvó kétéves gyereket és a szobába benyitó szüleit.

Idegen hangot hallotta a gyerekszobából kiszűrődni az amerikai Gilbert házaspár, a szobába belépve nagy meglepetés várta őket. Nem hatolt be a házba egy ismeretlen sem, a hang a gyerekfigyelő kamerából szólt, ami felett egy hacker vette át az irányítást - adta hírül az ABC News hírtelevízió. A támadó válogatott szitkokkal próbálta meg felzaklatni a szobában alvó kétéves kislányt, majd amikor észrevette, hogy megérkeztek a szülők, őket kezdte szidalmazni.

A családfő előbb csak kikapcsolta a kamerás gyermekfigyelőt, majd a hálózatról is leválasztotta. Úgy gondolja, hogy a hacker az internet megosztására használt routert törhette fel és úgy jutott el a kameráig. A család összes berendezését jelszó és tűzfal védte, ám ez nem bizonyult elégnek. A család nem tett feljelentést, csak a jelszavakat változtatta meg az otthoni rendszeren. A babafigyelő kameráról pedig egy életre lemondtak.

A gyerekfigyelő kamerákról már többször bebizonyosodott, hogy a háztartások legkevésbé biztonságos eszközei. 2009-ben egy illinoisi család beperelte a hasonló funkciójú kamerájuk gyártóját, miután a szomszédok figyelmeztették őket, hogy az eszköz adókörzetén belül bárki megnézheti, mit csinál épp a gyerek.