Zuckerberg mindenkinek internetet adna

Vágólapra másolva!
A Facebook atyja többek közt a Samsunggal és a Nokiával szövetkezett, hogy a világon mindenki elérhesse az internetet.
Vágólapra másolva!

Mark Zuckerberg, a világ legnagyobb közösségi oldalát működtető cég vezetője kedden jelentette be, hogy partnercégekkel közösen egy Internet.org nevű civil szervezetet hozott létre, amelynek célja, hogy a világhálót minden földlakó számára elérhetővé tegye. A Facebook alapítója szerint erre azért volt szükség, mert jelenleg csak 2,7 milliárd ember, vagyis bolygónk népességének csupán egyharmada számára érhetők el a világháló által nyújtott előnyök.

Ez azt jelenti, hogy az internethasználók táborának még jócskán van hová bővülnie, noha a fejlettebb országokból érkező statisztikák szerint már tetőzött, sőt csökken a Facebook felhasználóinak köre. Az Internet.org alapítói között a Facebook mellett az Ericsson, a Nokia, a Samsung cégek, illetve a böngészőjéről ismert Opera cég, illetve a MediaTek és Qualcomm lapkagyártó társaságok kaptak helyett.

A kezdeményezéshez csatlakozó cégek olyan termékeket és üzleti modelleket fognak kidolgozni, amelyek segítségével a fejlődő országokban élők is jutányos áron juthatnak interneteléréshez, illetve az ehhez szükséges eszközökhöz. Emellett az is cél, hogy a szolgáltatások használatához szükséges adatforgalmat is minimalizálják, hogy a szolgáltatásokat lassabb internetkapcsolattal is komfortosan lehessen használni.