Már gyártják a szuper mobilképernyőt

LG, HD LCD Panel, okostelefon
Vágólapra másolva!
Tepsimobilokba szánja az LG legfejlettebb mobilképernyőjét, amely nagyobb felbontást kínál minden rivális mobil eszköznél.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai cég a világ negyedik legnagyobb képernyőgyártója. Az LG által bemutatott, 5,5 colos, vagyis 14 centiméteres méretű képernyő a jelenlegi legjobb minőségű LCD-nek számít, amelyet egy okostelefonba vagy táblagépbe be lehet szerelni.

Az IPS technológiával gyártott képernyőpanel 2560x1440 pixeles felbontású képet tud megjeleníteni, ami azt jelenti, hogy egyetlen négyzetcolnyi területen 538 darab képpont található. Ilyen felbontás mellett a képpontok szabad szemmel alig kivehetők. Az iPhone öt esetében a képernyő 326 ppi-s, a Retina képernyős iPad 264 ppi-s, míg a legújabb Nexus 7 táblagép 323 ppi-s pixelsűrűséget kínál, egy Samsung Galaxy S4 esetében ugyanekkora területre 441 darab képpontot zsúfolnak fel.

LG, HD LCD Panel, okostelefon Forrás: LG Display

Nagy felbontása mellett az új képernyő az LG szerint az eddigi legvékonyabb kivitelű, bár ezt a tulajdonságát valószínűleg csak a készülékeket tervező mérnökök fogják érzékelni közvetlenül. Az új képernyő elsőként prémium kategóriás tepsimobilokban fog debütálni - ez a gyűjtőnév az öt colnál nagyobb képernyővel szerelt okostelefonokat jelöli.