Az első pletykák a Windows 9-ről

Vágólapra másolva!
Az orosz fórumozók szerint csak a Windows 10-ben számíthatunk gyökeres újdonságokra, a kilences kiadás csak ráncfelvarrás lesz.
Vágólapra másolva!

Míg a Microsoft még a Windows 8 kikupálásával van elfoglalva, a WZOR nevű orosz szakmai fórumon már a Windows 9-es és 10-es verziójáról bukkantak fel információk. Ez a szájt már a Windows korábbi kiadásairól is több alkalommal szivárogtatott ki információkat - számolt be a Winbeta hírportál.

A WZOR-on olvasható információk szerint a Windows 9-es kiadásának kezelőfelülete gyakorlatilag ugyanolyan lesz mint a Windows 8-é. Korábbi pletykák szerint a Windows 9 várhatóan jövő novemberben jelenik majd meg, béta verziója azonban már 2014 elején elérhetővé válhat.

Számottevő újdonságot az orosz fórumozók csak a Windows 10-tól várnak, amelybe a pletykák szerint a jelenlegi verziónál is mélyebben beépítik a számítási felhőt használó szolgáltatásokat. A fórumozók információi szerint a felhőalapú, azaz interneten keresztül bármilyen eszközről elérhető Windows koncepcióját a Microsoft már szeptemberben bemutatja majd.

A nem megerősített információk szerint a Microsoftnál azt is fontolgatják, hogy a mobilprocesszoros táblagépekre szánt Windows RT-t, és az okostelefonokon futó Windows Phone platformot egyesítsék, bár erről még nem született döntés.