Az LG fejlett iPad-klónnal rukkolt elő

LG G Pad 8.3 táblagép
Vágólapra másolva!
Mérete optimális, felbontása full-HD, processzora pedig gyors az androidos táblagépnek. A G Pad 8.3 lesz az LG első, itthon is kapható táblagépe.
Vágólapra másolva!

A vasárnap bejelentett LG G Pad 8.3 készülék felszereltsége nagyjából hasonló a nemrég bemutatott Google új Nexus 7-es tabletéhez, ám egy kicsivel nagyobb a képmérete. A G Pad 8.3 az Apple iPad Minijénél egy picivel nagyobb méretű, de azonos képarányú kijelzővel rendelkezik, azonban sokkal nagyobb, 1920x1200 pixeles a felbontása.

Az LG G Pad 8.3 táblagép Forrás: LG

Az új LG táblagép belsejében 1,7 gigahertzes, négymagos Qualcomm processzor és két gigabájt memória, és 16 gigabájtos háttértár található, tömege pedig mindössze 338 gramm, ezért valószínűleg hosszabb időn át is kényelmesen lehet majd kézben tartani. Valószínűleg az LG által fejlesztett saját alkalmazások miatt nem a legújabb - 4.3-as -, hanem a kicsivel régebbi, 4.2.2-es verziójú Android szoftverrel kerül majd a boltokba hamarosan. Az LG korábbi táblagépeit nem lehetett Magyarországon megvenni, az új készüléket azonban itthon is árulni fogja a cég, bár ára még nem ismert.

LG G Pad 8.3 táblagép Forrás: LG

A táblagépet 4600 milliamperórás akkumulátorral szerelik fel, így várhatóan az üzemideje is elég jó lesz, egy QPair elnevezésű, saját fejlesztésű funkcióval pedig más androidos - nem csak LG gyártmányú - készülékekkel is képes lesz egyszerűen kommunikálni és adatokat cserélni.