Vágólapra másolva!
Kedden három adótornyot hangolnak át a digitális tévé jobb minőségű sugárzásához, ezek közelében napközben nem lesz adás.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közlése szerint 2013. szeptember 3-án, kedden az Antenna Hungária Kab-hegyi, a kaposvári és a tamási tévétornyainak átállása miatt reggel nyolc és este hat óra között nem lehet majd fogni a MinDig TV adását.

A MinDig TV a hagyományos, antennával fogható analóg, földi sugárzású tévéadást váltja ki. A kábeltévés, mikrohullámú, IPTV-s vagy műholdas szolgáltatásokat az átállás nem érinti, a folyamatról részletesen korábbi cikkünkben olvashat. Azt, hogy az áthangolás által érintett adótornyok mely régiót fedik le, a lenti térképen lehet megtekinteni, melynek nagy méretű változatát ezen a linken lehet megnyitni.

Ezen a linken nagyban is meg lehet nyitni a térképet Forrás: Mindig TV

A digitális átállás első ütemében érintett területeken az adótornyokat szeptember 3-ától 24-éig hangolják át több szakaszban. Az adók az áthangolás után más frekvencián fogják sugározni a tévéműsorokat, amelyek a korábbinál kedvezőbb vételt nyújtanak a hullámsávok optimálisabb terjedésének köszönhetően. Az áthangolást követően az érintett területeken újra kell keresni a csatornákat a tévén vagy a beltéri egységen.