Megmutatta a Telenor, hol van 4G-je

Vágólapra másolva!
Az év végéig külön extra díjcsomag nélkül lehet tesztelni a Telenor 4G-jét havidíjas mobilnettel. Megfelelő készülékre azért szükség van.
Vágólapra másolva!

A Telenor kedden publikálta honlapján a negyedik generációs, akár 86 megabites másodpercenkénti letöltési, és 43 megabites feltöltési sebességet kínáló szolgáltatásának lefedettségét. A mobilcég korábban ugyan már bizonyos településeken kínált 4G-t, ezt eddig Hipernet gyűjtőnéven tette, amely a lassabb HSPA+ szolgáltatást is magában foglalja.

A társaság honlapján elérhető lefedettségi térkép szerint már több mint száz településen lehet 4G-vel kompatibilis készülékkel a jelenleg elérhető leggyorsabb mobilinternetet használni. A Telenor kínálatában jelenleg kilencféle 4G-vel kompatibilis okostelefon, két USB-modem, és egy mobil adatkapcsolatra képes wifirouter található, melyek listája ezen a linken érhető el.

Az év végéig az ilyen telefonokról bármilyen havidíjas, mobil adatforgalmat tartalmazó csomaggal el lehet érni a 4G szolgáltatást, emellett USIM típusú SIM-kártya is szükséges a gyorsabb mobilnet használatához. A hazai szolgáltatók közül a Telekom kínál még 4G mobilinternetet mintegy kilencven településen, a társaság lefedettségi térképét itt lehet megnézni.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.