Megerőszakolt, öngyilkos lány képével reklámozta magát egy párkereső oldal

Vágólapra másolva!
A Facebook elnézést kért a reklámért, a párkereső oldal a botrány kirobbanása óta nem elérhető.
Vágólapra másolva!

Elnézést kért a Facebook, hogy egy megerőszakolt, majd öngyilkosságot elkövető kanadai lány képe szerepelt oldalain egy párkereső szolgáltatás reklámjában. A Facebook a reklámozó céget kitiltotta oldalairól, és rendkivül szerencsétlennek nevezte, hogy a cég épp a lány képét választotta ki az internetről a kampányhoz – írja a BBC.

A reklám Találj szerelmet Kanadában! címmel futott, és az ionechat.com oldalra vitt. Az oldal a botrány kirobbanása óta nem elérhető. (Az ominózus reklám itt érhető el.)

A kanadai Rehtaeh Parsons 17 évesen idén márciusban akasztotta fel. Nem halt meg, ám kómába esett, végül szülei egy hónappal később úgy döntöttek, hogy lekapcsolják az őt életben tartó készülékekről.

A lány története 2011 végéig nyúlik vissza, amikor Parsons 15 éves volt, és négy tinédzser fiú megerőszakolta egy családi házban. A lány úgy döntött, hogy nem mondja el senkinek, mi történt vele, de kiderült, hogy valaki lefotózta őt az erőszak közben, a kép pedig pillanatok alatt elterjedt az iskolájában.

A következő hónapokban az iskolatársai és a legközelebbi barátai rendszeresen leribancozták, a közösségi oldalakon, sms-ben sértegették és szexuális ajánlatokkal bombázták. A lány összeomlott, kórházba került, és a rendőrség is nyomozni kezdett az iskolai zaklatók után, de végül bizonyíték hiányában nem emeltek vádat senki ellen. A lány ez után akasztotta fel magát.