A Terra Motors nevű japán startup cég egy teljesen elektromos hajtású robogót fejlesztett ki: bár hasonló villanymotoros járgányok már korábban is léteztek, a fejlesztők szerint ez az első olyan motor, amely benzinhajtású társaival is versenyképes, hamarosan sorozatgyártása is megkezdődik.

 

Kívülről ugyanolyan, mint egy rendes robogóForrás: Terra Motors

Az A4000i típusjelzésű robogó kormányában zárható, de átlátszó kivitelű iPhone-dokkolót is elhelyeztek, és külön appot is fejlesztettek, amely Bluetoothon keresztül a mutatja a megtett kilométerek számát és az akkumulátor töltöttségét, hamarosan pedig saját navigációra is képes lesz, és androidos készülékekkel is kompatibilissá teszik.

A kormányba kerül az iPhoneForrás: Terra Motors

Az egymillió forintnak megfelelő japán jenért előrendelhető prémium kategóriás elektromos robogóból kifejlesztői több mint százezer darabot szeretnének eladni a következő két-három évben. A benzinmotoros robogónál jóval halkabb üzemre képes kismotorral a fejlődő dél-kelet-ázsiai régiót célozzák meg, míg Japánban a hajnali újságkihordást oldanák meg vele a korábbinál diszkrétebb módon.