A hatalmas méretű, interaktív csoportkép Natalia Rojas argentin médiaművész alkotása, amelyet az app.thefacesoffacebook.com címen lehet megnézni.

Az oldal alapnézete leginkább egy rosszul beállított tévére hasonlít, mivel minden felhasználó egy apró képpontként jelenik meg rajta - profilképe azonban csak abban az esetben látszik, ha adatvédelmi beállításai ezt megengedik. Ha a teljes képernyős csoportkép bármelyik részére kattintunk, megtekinthetjük rajta az adatlapokat a felhasználók regisztrációinak időrendjében.

Így néz ki 1,2 milliárd felhasználó egy képenForrás: Thefacesoffacebook.com

Mivel a Facebookot több mint 1,2 milliárd ember használja - és az oldal tábora a számláló szerint rohamtempóban növekszik -, nehéz lenne manuálisan megkeresni magunkat a listán. Szerencsére a szájton elérhető facebookos applikáció ebben is segít, ha engedélyt adunk neki az adataink eléréséhez, és rákattintunk a helyzetünket jelző fekete ikonra.

Így pedig rázoomolva egy részletreForrás: Thefacesoffacebook.com

E sorok írójáról kiderült, hogy 45 290 212-edik felhasználó volt, aki előtt egy amerikai, utána pedig egy német anyuka regisztrálta magát a közösségi oldalra még 2007 tavaszán.

Érdeklik a facebookos hírek? Kövesse a Techbázist is a közösségi oldalon!