Már jövőre érkeznek a görbe mobilok

hajlított a-Si AMOLED kijelző az LG-től
Vágólapra másolva!
A vállalat hétfőn jelentette be, hogy új típusú mobilképernyők sorozatgyártását kezdte meg, amelyek külső borítása üveg helyett műanyagból készült, így károsodás nélkül behajlítható.
Vágólapra másolva!

Az új típusú OLED - szerves fénykibocsátó diódákat tartalmazó - képernyő eddig nem elérhető, ívelt formatervű készülékek gyártását teszi lehetővé.

Az LG szerint az új érintőképernyő hajlékony kivitele mellett extra vékony, csupán 0,44 millimétes a vastagsága, ráadásul sokkal könnyebb, mint az eddigi eszközökbe szerelt típusok, még hatcolos változata is csupán 7,2 grammot nyom a mérlegen - persze az okostelefon egyéb alkatrészei, így a processzor vagy az akkumulátor nélkül.

Maga a képernyő már hajlékony, a mobil azonban még nem lesz az Forrás: LG

A hajlítható kivitelű képernyő megjelenése nem azt jelenti, hogy maguk az okostelefonok is hajlékonyak lesznek, mivel azok alkatrészei egyelőre továbbra is szilárdak. Ennek ellenére az ívelt képernyők megjelenésétől az LG sokat vár, mivel ezek jelentősen megkülönböztethetik a cég saját termékeit a konkurenciáétól, és praktikusabbá is tehetik az eszközök használatát.

Forrás: LG

Míg az LG olyan eszközökben gondolkodik, amelyek teteje és alja van begörbítve, a Samsung bejelentette, hogy a Note 3 tepsimobilból olyan limitált változatot dob piacra, amelynek jobb és bal oldala lesz ívelt. Az LG a BBC beszámolója szerint a jövő évben szeretné piacra dobni első ívelt mobileszközeit, míg a Reuters úgy tudja, hogy már novemberben bemutatkozhat a készülék. A Samsung ívelt tepsimobiljának megjelenése még októberben várható.

Szereti az érdekes kütyüket? Kövesse a Techbázist a Facebookon is!