Megvette szomszédainak házait Zuckerberg

Mark Zuckerberg háza Paolo Altoban
Vágólapra másolva!
A Facebook alapítója trükkösen akadályozta meg, hogy a közelében új házat építsenek, amelyet "legyen Mark Zuckerberg szomszédja!" szlogennel adnának el.
Vágólapra másolva!

Több mint harmincmillió dollárt - vagyis hat és félmilliárd forintot - fizetett Mark Zuckerberg saját Palo Alto-i otthona szomszédságában lévő ingatlanokért. A Facebook atyja nem saját, több mint 460 négyzetméteres otthonát találta szűknek, hanem egy számára kedvezőtlen ingatlanberuházást akadályozott meg trükkös módon.

Míg a Google társalapítója, Larry Page néhány évvel ezelőtt saját birtoka kibővítése érdekében vásárolta fel a szomszédos ingatlanokat, a közösségi oldalából milliárdossá vált Zuckerberg csak saját nyugalmának biztosítása érdekében szánta rá magát az óriásberuhazásra.

Mark Zuckerberg háza Palo Altoban Forrás: Google Maps

A San Jose Mercury News értesülései szerint a Facebook alapítójának tudomására jutott, hogy egy helyi ingatlanfejlesztő cég meg akarja vásárolni egyik szomszédja telkét, amelyre egy jókora házat tervezett piacra dobni. A 29 éves milliárdos a lap forrása szerint megtudta, hogy az ingatlant az építtető eleve úgy hirdette volna leendő vevőinek, hogy ők Mark Zuckerberg szomszédai lehetnek.

A hasonló ügyeskedések elkerülése végett Zuckerberg mind a négy szomszédjának otthonát megvásárolta, de mivel azokat bérbe adja eredeti tulajdonosaiknak, ezért a lakók közül senkinek sem kell új otthonba költöznie. A Facebook vezetője egyébként saját házát két évvel ezelőtt még hétmillió dollárért vásárolta meg. A lap értesülései szerint a Mark Zuckerberg szomszédságában lévő házakat tavaly decemberben kezdte felvásárolni a pénzügyeit kezelő Iconiq Capital vállalaton keresztül.