Ilyen lesz a tenger Fiat 500-asa

Jet Capsule, vízi jármű,
Vágólapra másolva!
A Jet Capsule névre keresztelt minijacht nagyjából hét és fél méter hosszú, és mintegy három méter széles. Ezekkel a kompakt méretekkel a luxusjachtok között olyan kicsinek számít, min egy Fiat 500-as az autók világában.
Vágólapra másolva!

Az olasz Lazzarini dizájncég fejlesztése a Monaco Yacht Show-n mutatkozott be elsőként. Fedélzetén legfeljebb nyolcan utazhatnak, fel van szerelve vécével, kialakítható benne alvóhelyiség, és extraként konyhai felszereltséggel is rendelhető.

A Jet Capsule a tengeren Forrás: Lazzarini Design

A kapszulahajóból mélynyomókkal felszerelt partiváltozatot is terveznek, amelyen a DJ-bult számára is lesz hely. Egy másik kiadáson a tetőn napozóhelyet alakítanak ki, illetve 6-9 személyes vízi taxi is készül majd a hajóból. A tervező honlapján egy golyóálló üvegekkel és erős motorral felszerelt rendőrségi változat is szerepel, illetve egy katonai felhasználásra szánt páncélozott kiadás gyártását is tervezik.

A Jet Capsule belsejében Forrás: Lazzarini Design

A Jet Capsule-t alapesetben egy háromszáz lóerős, vízsugár-hajtóművel felszerelt motorral fogják szállítani, amivel 25 csomós, vagyis 46 kilométer per órás sebességgel tud haladni. Extraként 800 lóerős, erősebb motorral is lehet majd rendelni a járművet. A Jet Capsule várható ára és piaci bevezetésének idejét később fogják bejelenteni.

Nem egyszerű halászcsónak Forrás: Lazzarini Design

A Designboom dizájnblog szerint Pierpalo Lazzarini, a kapszulahajó tervezője egy UFO elnevezésű prototípus fejlesztésén is dolgozik: ez egy napelemekről működő lakóhajó, amelyet 12 lóerős elektromos motor tud mozgatni rövidebb távon.