Elkészült a világító szőnyeg

fényáteresztő szőnyeg
Vágólapra másolva!
Az anyagba szőtt ledek feliratokat és ábrákat rajzolnak a szőnyegre. Vagy csak világítanak.
Vágólapra másolva!

A ledekkel szerelt szőnyeg a Philips és a Desso ipari szőnyeggyártó cég együttműködésének eredményeként készül el. Az előbbi társaság ledes világítási technológiáját, az utóbbi a szőnyeganyagokat szolgáltatja a megoldásokhoz.

Anyagában világít a high-tech szőnyeg Forrás: Philips

Az egyelőre még koncepció szintjén létező megoldást egyelőre nem a nappaliban lévő rongyszőnyegekbe, hanem elsősorban nyilvános helyek padlószőnyegborításában fogják alkamazni. Az anyagba szőtt apró világító diódák segítségével akár szövegek, akár ábrák, követendő útvonalak is kirajzolhatók lesznek a folyosókra szállodákban, üzletekben, vagy akár repülőtereken is.

Utat mutat bármikor Forrás: Philips

Az ábrák és feliratok megjelenítése mellett a szőnyegbe ágyazott, színes ledekkel bármikor megváltoztatható a helyszín atmoszférája, hiszen ha szükség van rá, a háttérfény akár jégkék vagy tűzpiros is lehet, igény szerint.

fényáteresztő szőnyeg Forrás: Philips

A ledes megoldás legfontosabb előnye, hogy rendkívül egyszerűvé teszi ideiglenes feliratok elhelyezését a padlón. Bár a megoldásról még csak koncepciófotókat közölt a két vállalat, a Desso és a Philips közleményében hangsúlyozta, hogy a világító szőnyeg valóban létező termék, amely a tervek szerint már jövőre elérhető lesz.