Senki nem akar Steve Ballmer utódja lenni

Vágólapra másolva!
Bár jó állásnak tűnik, nem tolonganak a jelentkezők a Microsoft vezetői posztjára.
Vágólapra másolva!

A Wall Street Journal amerikai üzleti lap belső forrásból származó információi szerint a cég visszavonuló vezetője, Steve Ballmer utódját azért nem sikerült még mindig megtalálnia a cégnek, mert több lehetséges jelölt sem vállalta a feladatot.

Ennek okát számukra a Microsoft igazgatótanácsában maradt két kulcsember, maga Steve Ballmer, illetve a cég korábbi vezetője, a milliárdos Bill Gates jelenti. A lapnak az Apple cég egyik korábbi felsővezetője nyilatkozott, aki szerint egyetlen elnök-vezérigazgató sem akar úgy dolgozni, hogy elődje minden döntését megkérdőjelezi az igazgatótanács ülésein. Sem Ballmer, sem Gates nem olyan vezetők, akik egy ilyen ülésen passzívan hallgatják az eszmecserét, általában mindenről erőteljes véleményük van.

Ráadásul Steve Ballmer eleve megnehezítette leendő utódja dolgát, mivel visszavonulásának tavaly augusztusi bejelentését követően néhány nappal még felvásárolta a Nokia mobiltelefonos részlegét, ami 7,4 milliárd dolláros költséget jelent a Microsoftnak, és 32 ezer új munkatárssal bővíti a cég alkalmazottainak körét. Bill Gates pedig már több éve jótékonysági alapítványának tevékenységére koncentrál, ezért nem feltétlenül van teljesen képben az okostelefonok, táblagépek és számítógépek piacával - írja a Business Insider üzleti lap.

Azt, hogy Ballmer és Gates meddig marad tagja az igazgatótanácsnak, egyelőre nem tudni, tisztségüket novemberben egy évre még meghosszabbították, bár önkéntes alapon hamarabb is távozhatnak - írja a Wall Street Journal. A lap úgy tudja, hogy Steve Ballmer által a nyáron elindított belső átalakítások sem arattak teljes sikert sem a dolgozók, sem a befektetők körében.