A Facebook azt akarja, hogy rajta olvassunk híreket

facebook paper
Vágólapra másolva!
Az iPhone-okon debütál a közösségi oldal hírolvasó appja a jövő héten.
Vágólapra másolva!

A Facebook csütörtökön jelentette be céges oldalán a Paper nevű új alkalmazást, amely egy teljes képernyős hírolvasó app. Ez elsőként iOS-re fog megjelenni hétfőn, az androidos kiadásról egyelőre még semmi hír.

A Paper ezzel a Facebook harmadik különálló mobilalkalmazása lesz, hiszen a hírfolyam olvasását és az üzenetek elérését is két különálló app teszi lehetővé már most is.

A Facebook Paper teljes képernyős felülete Forrás: Facebook

Az új applikáció kifejezetten cikkek és blogposztok, vicces linkek megosztására van kitalálva, hiszen a felhasználók amúgy is ezt szokták tenni a hírfolyamukban. A Paper azonban a hírolvasó appokhoz hasonló, könnyen lapozgatható felületet kínál, amelyben a cikkek mellett az ismerősök hosszabb élménybeszámolói is helyet kapnak.

A Facebook szerint az applikációval a nagy, ismert hírportálok és az amatőr tartalmak pont a megfelelő arányban keverednek, és minden funkció könnyedén elérhető a hüvelykujjal, a buszon állva fél kézzel és komfortosan lehet vele olvasni. Az app tematikusan is kategorizálja a tartalmakat, elkülönítve például a híreket, a sporteredményeket, a gasztroblogos tartalmakat és a cuki állatos felvételeket is.