Saját mobilt és tabletet dob piacra az Auchan

Vágólapra másolva!
A Qilive néven kínált, kínai gyártmányú készülékekre két év garanciát vállal a hipermarket. Később tévét is árulni fognak.
Vágólapra másolva!

Az Auchan nyolcféle termékkel indítja útjára Magyarországon a saját márkanevét viselő termékcsaládot. A Qilive márkanéven négyféle táblagépet, háromféle okostelefont és egy vízálló házba szerelt sportkamerát lehet megvenni a hipermarkettől.

Az okostelefonokból a vállalat háromféle típust árul 4 colos, 4,5 colos és 5,3 colos méretben, 35 ezer, 45 ezer és 70 ezer forintos áron. Mindegyik telefont kártyafüggetlenül lehet megvenni, és egyszerre két SIM-kártyát is képesek fogadni, és Android 4.1-4.2 szoftvert futtatnak, más platform támogatását a közeli jövőben még nem tervezik. A két olcsóbb készüléket 4 gigabájtos - bővíthető - memóriával, a nagyobbikat 8 gigabájtos tárhellyel szerelik fel, ez a típus négymagos lapkát és 2 gigabájt memóriát tartalmaz, felbontása pedig 960x540 pixel.

Van "retinás" táblagép is

A táblagépek ugyancsak androidosak, és 40-65 ezer forint közötti áron kerülnek a boltokba. A két olcsóbb típus 8 colos képernyővel rendelkezik, 1024x768 pixeles képernyővel, az egyik két-, a másik négymagos processzorral van felszerelve. A két nagyobb 9,7 colos típusok 2048x1536 pixeles, vagyis gyakorlatilag Retina-minőségű képernyővel rendelkeznek, ezek egyike kétmagos, a másikat gyorsabb négymagos lapka hajtja meg. Az Auchannál még nem tudtak konkrét információval szolgálni arról, hogy miként lesz megoldva a készülékek szoftverének frissítése, de a cég magyar képviselete jelezte, hogy fontosnak tartják az utólagos támogatást is.

A Qilive márkájú sportkamera leginkább a GoPro márkanevű, ismert modellhez hasonló: a 35 ezer forintos készülékhez külön kell SD-kártyát vásárolni, jár hozzá víz-, ütésálló tok és tartókonzol is. Állóképekből 5 megapixeles, videóból full-HD felbontásút tud készíteni. Mindegyik eszközre két év garanciát vállal az Auchan saját áruházaiban és egy országos szervizhálózat kirendeltségein. Ha a hibás készülékeket harminc napon belül nem képesek megjavítani, csereterméket adnak az ügyfélnek - ígéri a cég.

Ultra-HD tévében is gondolkodnak

Az Auchan még az idén szeretné bővíteni a Qilive nevű termékek körét, a márkanéven például televíziókat is piacra fognak dobni harminckettőtől ötvencolos méretig. A vállalat szerint még egy ultra-HD felbontású modell megjelenésére számítani lehet 2014-ben. A hipermarket az idén hatszáz különböző termékre szeretné bővíteni az új márkanéven elérhető kínálatot: ebbe már háztartási gépek, számítógépek, kiegészítők, például fülhallgatók, billentyűzetek, tartókonzolok és kábelek is bele fognak tartozni. Az új termékcsoporttal a cég a hasonló tudású készülékeknél átlagosan 15-20 százalékkal olcsóbb termékekkel akar megjelenni a magyar piacon.