Félmilliárd forintért vett egyedi telefonszámot

Vágólapra másolva!
Egy arab üzletember egy egész vagyont fizetett a hét darab hetesből álló mobilszámért.
Vágólapra másolva!

Az egyedi hívószámot kilenc másik kíséretében egy különleges aukción árverezték el a hétvégén az Egyesült Arab Emírségekben. Egy licitálónak 7,8 millió dirhamot, vagyis 478 millió forintot is megért a 050 7777777-es hívószám, amely iránt sokan mások is érdeklődtek a 700 érdeklődő részvételével Abu-Dzabiban és Dubajban szimultán megrendezett aukción.

A feltűnő vagy könnyen megjegyezhető telefonszámok és rendszámtáblák státusszimbólumnak számítanak a Perzsa (Arab)-öböl dúsgazdag országaiban. Szaid Abdel Ghaffar Csuri abu-dzabi üzletember 2008-ban hárommilliárd forintnak megfelelő összeget fizetett az "1" jelzésű rendszámtábláért.

Az Etisalat mobilszolgáltató jótékony célra ajánlja fel az aukció 13,55 millió dirhamos (830 millió forint) bevételének egy részét. A győztes licitálók két évre nyerték el a vágyott telefonszámok használati jogát. Azt nem tudni, hogy megvásárlója mire szeretné használni a vagyont érő számot. Az emirátusi hatóságok ugyanakkor néhány nappal az árverés előtt figyelmeztették a potenciális vevőket, hogy az állam bármikor megváltoztathatja a telefonszámokat vagy az előhívókat.