Ötéves kisfiú talált rést az Xboxon

Vágólapra másolva!
A gyerek rájött, hogyan játszhat a papája jelszava nélkül a számára nem elérhető programokkal.
Vágólapra másolva!

A szüleivel San Diegóban élő, ötéves Kristoffer Von Hassel teljesen véletlenül fedezte fel a Microsoft játékkonzoljairól elérhető Xbox Live szolgáltatásának egyik komoly hibáját. A kisfiú – egyébként IT-biztonsági szakértőként dolgozó – apukája, Robert Davies nem sokkal karácsony után fedezte fel, hogy a kisfiú olyan játékokat használ, amelyeket elvileg nem is szabadna elérnie.

Mint kiderült, a kisfiú azzal próbálkozott, hogy amikor hiába próbált belépni apukája fiókjába, a rossz jelszó begépelése esetén felbukkanó megerősítő képernyőn a jelszó helyett csupán szóközöket gépelt be, mire a rendszer gond nélkül beengedte őt a papa fiókjába, ahonnan olyan játékokat is elérhetett, amelyekhez eredetileg nem férhetett hozzá. Apukája szerint a kisfiú korábban egy okostelefon képernyőjének kódolt zárolásának feloldására is rájött már.

A kisfiú apukája végül elküldte a Microsoftnak Kristoffer felfedezését: a cég azóta javította a hibát, és küldött neki négy játékot, egy ötvendolláros kupont, és egy egy évre szóló Xbox Live-előfizetést. A kisfiú neve felkerült arra az oldalra is, ahol a Microsoft a szolgáltatásainak tökéletesítését elősegítő személyek listáját publikálja – írja a BBC.