Visszakapja vagyonát a kalózkirály

Vágólapra másolva!
Kim Dotcom újra beülhet luxusautóiba, és spórolnia sem kell többé: a döntés még nem jogerős, de a kalózkirály már előre ünnepel.
Vágólapra másolva!

A Megaupload nevű, már nem működő fájlmegosztó szolgáltatás alapítójának új-zélandi birtokán 2012 elején kommandósok tartottak razziát amerikai nyomásra. A szájtot azért zárták be, mert tele volt filmek, zenék és szoftverek kalózmásolataival, Kim Dotcom ellen pedig pert indítottak, amelynek keretében a német származású - Kim Schmitzként anyakönyvezett- internetmilliomos vagyonát is zárolták.

Az új-zélandi legfelsőbb bíróság azonban elutasította a helyi rendőrségnek azt a kérvényét, amelyben a vagyon további zárolását kérvényezték. Ez azt eredményezi, hogy Dotcom a napokban valószínűleg visszakapja több millió dollárnyi kézpénzét, luxus-, és sportautó-gyűjteményét, műkincseit és egyéb ingóságait.

Kim Dotcomot felvidították a hírekForrás: Twitter/Kim Dotcommiddle

A hatóságok két héten belül még megfellebbezhetik a bírósági döntést. Ennek ellenére Kim Dotcom már előzetesen ünnepel: Twitterjén azt ígéri, hogy ha visszakapja szuperautóit, akkor kibérli az Taupo versenypályát magának egy teljes napra, ahol partit akar szervezni.