Az interneten keresik a szerelmet a magyarok

2014.05.12. 08:21

A magyar internetezők az online ismerkedés legnagyobb rajongói, a legsikeresebb társkeresők viszont a román internetezők.

Majdnem minden harmadik magyar internetező szerint jó ötlet a neten ismerkedni – derül ki abból a Google megbízásából készült friss kutatásból, amely azt vizsgálta, mire használják az internetet az emberek Magyarországon és a környékbeli országokban. A felmérés szerint majdnem minden harmadik magyar, aki rendszeresen használja az internetet, már el sem tudja képzelni az életét nélküle. Ha egy lakatlan szigetre kerülnének, a második legfontosabb dolog, amit magukkal vinnének, egy internetezésre alkalmas eszköz lenne.

A magyar internetezők az online ismerkedés legnagyobb rajongói, 30 százalékuk azt mondta, hogy az internet jó hely arra, hogy romantikus kapcsolatot létesítsenek valakivel, ez körülbelül 10 százalékkal több mint a többi vizsgált országban. A magyarok online társkeresés iránti vonzalmáról sokat elmond, hogy a Google keresési trendek adatai szerint az elmúlt 12 hónapban az országból többször kerestek a “társkereső” szóra, mint az “utazás”-ra.

A legsikeresebb online társkeresők azonban nem a magyarok: a vizsgált országok közül a romániai internetezők közül vannak még ma is a legtöbben együtt partnerükkel, akivel a neten ismerkedtek meg.

A lengyelek mondják meg a leginkább a véleményüket online, a románok különösen nyitottak az új technológiákra, és a romániai internetezők közül használnak a legtöbben okostelefont. A szlovák internetezők fordulnak a leggyakrabban az online főzős videókhoz, a csehek pedig egyszerűen el sem tudják képzelni az életüket internet nélkül.