Fél óráig elérhetetlen volt a Facebook

Ez a hibaüzenet fogadja a felhasználókat a Facebookon
Vágólapra másolva!
"Elnézést, valami nem jól működik" - ez a hibaüzenet fogadta  a felhasználókat tíztől fél tizenegyig.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délelőtt tíz óra tájékán világszerte elérhetetlenné vált a Facebook. A Twitteren magyar és külföldi felhasználók egyaránt erről számolnak be, és a Down for Everyone or Just Me című oldal státuszriportja szerint külföldön is elérhetetlen a közösségi oldal. Egy másik hasonló oldal, a Downrightnow.com szerint sem lehet használni a Facebookot.

A közösségi oldal sajtóoldala végig működött, de egyelőre nincs információ a leállásról. Eddig a Facebook hivatalos Twitter-fiókján sem közöltek semmilyen információt.

A Facebook mobilos applikációjából a korábban már letöltött frissítések elérhetők, de a hírfolyam nem frissült, és nem lehetett üzeneteket sem küldeni. Fél tizenegyre a Facebook webes felülete és mobilos szolgáltatásai is helyreálltak. Egyelőre nem tudni a leállás okát. A Guardian cikke szerint 2010-ben volt a Facebook eddigi legsúlyosabb leállása, akkor mintegy két és fél órán át volt elérhetetlen az oldal. Akkor egy eredetileg problémák javítására fejlesztett algoritmus nem megfelelő működése okozta a hibát.

A Facebook szóvivője a Guardiannak nyilatkozva a mai hiba okát nem ismertette, csupán azt, hogy az rövid ideig tartott, és azt hamar elhárították. Pedig egy globális elérhetetlenség hátterében komoly problémának kell állnia, hiszen a cég külön régiós adatközpontokkal szolgálja ki a földrészeket.

Ez a hibaüzenet fogadja a felhasználókat a Facebookon Forrás: Origo