A GTA V készítőit pereli Lindsay Lohan

News, Lindsay Lohan
Vágólapra másolva!
A botrányhős színésző szerint a játék egyik mellékszereplőjét róla mintázták. Ez zavarja őt.
Vágólapra másolva!

Nem tudni miért, de a világ eddigi legnagyobb költségvetésével készült, még tavaly ősszel megjelent GTA V videojáték készítőit csak most csütörtökön perelte be Lindsay Lohan egy New York-i bíróságon. A botrányairól elhíresült amerikai színésznő a játék egyik mellékküldetésében felbukkanó, Lacey Jones nevű szereplő miatt pereli a készítőket. A játék sztorija szerint Jones egy anorexiás híresség, akinek az őt üldöző paparazzók lerázásában segédkezhet a játékos - a virtuális karaktert itt lehet megtekinteni.

Lindsay Lohan szerint ezt a szereplőt úgy mintázták róla, hogy nem kérték ki ehhez előzetes engedélyét. A benyújtott keresetben kiemelik, hogy a játék Los Angelesről mintázott világában annak a hotelnek a neve is felbukkan, ahol Lohan néhány éve valóban megszállt. Perirata azonban nem tartalmaz utalást Lindsay Lohan 2012-es botrányára: ekkor a Chateau Marmont hotelből két évvel ezelőtt 46 ezer forintos számlájának rendezése nélkül távozott.

Lindsay Lohan Forrás: AFP/Getty Images/Robin Marchant



Lohan azt is problémásnak tartja, hogy a játékhoz készült promóciós anyagokban is felbukkan egy rajzolt női karakter, aki túlságosan hasonlít rá, mivel hasonló ruhákat visel, mint amilyenekben Lindsay Lohan is meg szokott jelenni. A színésznő meg nem határozott összegű kártérítést akar kérni a játékot terjesztő Take-Two cégtől a San Jose Mercury News szerint.