Ezen a videón a csillagok állnak, és a Föld mozog

Az egyedülálló timelaps videón a csillagok állnak, és a Föld mozog
Vágólapra másolva!
Korábban senki nem csinált hasonló timelapse felvételt.
Vágólapra másolva!

Rendkívül egyedi látványt nyújtó timelapse videót készítettek a Page Films munkatársai: ezen nem a csillagok vagy felhők mozgása látható gyorsított felvételként, hanem pont a Földé.

A felvétel első perce a hagyományos timelaps technikával készült, ezen jól kivehető például a felhők mozgása és a hajnali köd kialakulása, majd megszűnése is. A videó hatvanegyedik másodpercétől kezdve azonban a csillagok látszanak egy helyben állónak, és a Föld, illetve az annak növényzete mozog ezekhez képest.



Ezt úgy sikerült megvalósítani, hogy a tükörreflexes digitális fényképezőgéppel az Északi sarkcsillagot célozták meg, egy speciális állvánnyal pedig a csillagok mozgásával szinkronban forgatja el a kamerát.

Lance Page, a videó rendezője kísérletképpen kezdett bele a nem mindennapi felvétel készítésébe, és őt magát is meglepte, hogy ilyen hatékonyan működik az eget egy helyben állónak mutató technika. A Ride the Sky című videó elkészítése egyébként négy hónapot vett igénybe, és jeleneteit kilenc különböző helyszínen vették fel. Ezek mindegyike városoktól távol eső helyszín, mivel a városok fényszennyezése miatt nem látszódott volna rendesen az éjszakai égbolt.

Az egyedülálló timelaps videón a csillagok állnak, és a Föld mozog Forrás: Page Films